Öppet Hus
lördag 25 mars 2023

Föräldrakooperativet Solen i Östra Odensala är ett litet kooperativ som med 19 platser utgör ett alternativ till de större förskolorna i kommunen.

Är ni nyfikna på hur vår verksamhet ser ut? Lördag den 25 mars 2023 (v.12) är ni välkomna på öppet hus kl. 13-15. Vi bjuder kaffe och barnen får korv med bröd.

Anmäl er gärna i förväg genom att skicka ett mejl till oppethus@fksolen.se så kan vi planera mängden fika bättre för dagen.

Föräldrakooperativet Solen i Odensala, Östersund

Mer om Fk Solen:

Solen som föräldrakooperativ bygger på öppenhet, frivillighet, demokrati och aktivt deltagande från alla medlemmar.
Som vårdnadshavare får du möjlighet att vara med och påverka barnens vardag på förskolan.
Vårdnadshavarnas insatser och samarbetet på Solen gör att familjerna och personalen får en fin gemenskap.

En dag på solen är den andra sällan lik, här är det en bra blandning mellan ute- och innevistelse, styrda aktiviteter och fri lek. I de styrda ktiviteterna så planeras aktiviteterna utifrån alla olika delar i läroplanen (Lpfö-18). När barnen har den fria leken så stimuleras fantasi och skaparlust och de får samtidigt öva på andra saker som de behöver i sin vardag.
En dag när barnen ”bara har lekt” så har de fått möta många olika delar som är viktiga så som till exempel samspel, problemlösning, turtagning, fantasi och gemenskap.

Utflykter och andra aktiviteter är något vi gillar här på solen, vi har nära till skogen som vi ofta besöker. Vi har även nära till många andra fina områden så som skidspår, och lekparker. Ibland så blir det en tur med buss till Jamtli, Förskolebio eller Djur- och Kulgården.

På Solen sätter vi stort värde på maten och har den fina förmånen att ha en egen kock som lagar mat från grunden. Här har barnen möjlighet att få vara delaktig genom matråd, hjälpkock och önskelunch. Vi har grillplats på gården och lagar och äter ofta mat eller mellanmål ute. Barnen är med och odlar och skördar bland annat grönsaker, rotfrukter och bär här på gården.

Några aktiviteter som föreningen har tillsammans med vårdnadshavare, barn och ibland personal:
- Grillkväll - I juni träffas familjerna samt de som ska börja till hösten och hälsas välkomna.
- Vår- och höststädning - familjerna städar och fixar inne och ute.
- Lägerhelg - under hösten åker familjerna iväg på en lägerhelg.

Hitta till oss: